Leden

Een beheerder ziet de leden van de groepen waartoe hij ledenbeheer rechten heeft.

Een lid aanmaken/bewerken

Een lid moet worden toegekend aan één of meerdere groepen. De profielgegevens van een lid zijn in veel gevallen afkomstig uit de centrale importgegevens. Zowel beheerders als leden kunnen hierin wijzigen. Wijzigingen worden opgemerkt en getoond bij een volgende import. Zo kan er worden besloten welke data leidend wordt.

Als een beheerder rechten heeft om werkgroepen samen te stellen ziet hij deze optie.

Zoeken
Er kan op leden worden gezocht met de verschillende zoekopties. Combineer zoekopties om een nog fijnmaziger resultaat te krijgen. Leden die voldoen aan de zoek-query verschijnen in beeld. Klik op een lid om de details verder te bekijken

Het lid
Door te klikken op een lid kunnen o.a profiel gegevens van het lid worden ingezien.
Als een lid onderdeel is van een eenheid zijn de profielen van de andere leden van de eenheid ook zichtbaar.

Bij groepen zie je van welke groepen het lid onderdeel is.

Bij gebruikersaccount zie je of er een gebruikersaccount voor het lid aanwezig is. Als een gebruikersaccount nog niet aanwezig is kan het hier worden aangemaakt. Een lid krijgt bij het aanmaken van zijn gebruikersaccount automatisch een activatie mail. Er is ook de mogelijkheid leden die hun wachtwoord kwijt zijn opnieuw een vergeten wachtwoord e-mail te sturen. Ook evt. dubbele authenticatie van het lid hier worden uitgezet.

Eenheden
Eenheden zijn leden die met elkaar verbonden zijn (bijv. een gezin). U kunt ook op leden zoeken met “toon eenheden” aan. Het overzicht bestaat dan uit gevonden eenheden. Door op een eenheid te klikken ziet u de leden van de eenheid die voldoen aan de zoek-query. De samenhang van een eenheid kan worden bekijken evenals de details van de individuele leden in de eenheid.

Notities
Bij een lid kunnen er notities worden aangemaakt. Notities hebben altijd een notitie onderwerp. Notities kunnen ook privé zijn. Privé notities kunnen alleen worden gezien en gelezen door de gene die ze aanmaakt.

Mededelingen
Bij een lid kunnen er mededelingen worden aangemaakt. Mededelingen hebben altijd een onderwerp. Mededelingen kunnen zo worden ingesteld dat ze op een bepaalde datum gemeld worden voor publicatie. Als mededelingen niet meer actueel zijn kunnen ze weer worden afgemeld. Mededelingen blijven bewaard voor hergebruik tot ze echt worden verwijderd.

Contactpersonen
Leden kunnen aan een werkgroep worden toekent als contactpersoon. Deze personen kunnen worden benaderd door andere contactpersonen. Leden kunnen alleen contactpersonen benaderen van werkgroepen waarvan zij lid zijn.