Activiteiten roosters 

Beheerders met rooster permissie kunnen roosters maken. 

Een rooster kent de volgende instellingen:

Naam: Naam activiteit
Toelichting: Verduidelijking /omschrijving activiteit
Eigenaarschap: Om bewerking van roosters door andere roosteraars te voorkomen kan het eigenaarschap van een rooster worden geclaimd. 

Er kunnen nieuwe activiteiten worden aangemaakt door op een dag te klikken of door de blauwe aanmaakbutton te gebruiken. Door op een activiteit te klikken kunt u de details van de activiteit bekijken.

Een activiteit bestaat altijd uit de volgende onderdelen:

- Naam
- Locatie
- Begin datum en tijd
- Eind datum en tijd
 
Ter verduidelijking van de activiteit kan er een toelichting worden geschreven.

Een activiteit kan herhaald worden aangemaakt met dien verstande dat elke activiteit uniek is en los staat van de oorspronkelijke activiteit.

Roosters kunnen worden geselecteerd waarmee ze over een huidig rooster komen te liggen en er inzicht ontstaat in de rooster-activiteiten in de gehele gemeente.

Roosters kunnen dwingend in groepsagenda's worden geplaatst door groepen te informeren. De activiteit wordt aangeboden aan de agenda-beheerders van de geselecteerde groepen zodat deze de activiteiten kunnen publiceren naar hun groepsleden

Rooster-activiteiten kunt u herkennen aan de volgende kleuren:

- Oranje:- Activiteit uit ander rooster
- Blauw: Activiteiten in uw rooster
 

Roosters dienen om beschikbaar te zijn voor agenda beheerders vrijgegeven te zijn. Door een datum in de toekomst op te geven bepaald u de periode van het rooster dat beschikbaar wordt voor overname in groepsagenda's.

De vrijgegeven periode in het rooster is herkenbaar aan de  groene achtergrond 
Rooster interface